Hello Si Comel!

Hai semua..korang suka kucing tak? kucing ialah binatang peliharaan kita yang paling sayang..tpi..ramai tak hargai haiwan ini... jdi entri untuk kali ini pasal si comel(kucing)...rumah Sya ada seekor kucing..kucing tu nama dya Cik Meow..kalu korang tengok conform korang rasa comel ...kadang2 kucing tu suka ikut...tpi Cik Meow takut kat bola..heheheh...mmm(nak tiulis apa yer...) ok lah setakat ini dulu nanti Sya post lain oke?..bye assalamualaikum

comel tak?? hehe

Badly Broken English..hahah

Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnye.. tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia
telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya… .:

Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya… Kata pemandu tersebut:

Pemandu: Don’t enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn’t play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main… Biar dia rasa)

Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:

Boss : Why didn’t you come to work?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

Menantu Bill Gates

Bapa: Ayah mahu kahwinkan awak dengan gadis pilihan ayah
Anak: Tapi ayah saya sudah ada pilihan saya sendiri
Bapa: Tapi gadis ni anak Bill Gates
Anak: oo kalau camtu oklah!

Kemudian bapanya berjumpa Bill gates

Bapa: Saya ada calon suami untuk anak gadis anda
Bill Gates: Tapi anak gadis saya terlalu muda untuk berkahwin
Bapa: Tapi anak muda ni bakal Vice president Bank Dunia
Bill Gates: oo kalau camtu oklah!

Akhirnya Bapa pemuda tersebut berjumpa dengan Presiden Bank Dunia

Bapa: Saya ada calon untuk Vice President Bank Dunia
Presiden Bank Dunia: Tapi saya sudah ada calon untuk Vice President
Bapa: Tapi calon saya ni adalah menantu Bill Gates
Presiden Bank Dunia: oo kalau camtu oklah!

Hoho, This is how business is done

Kisah lucu lawak pendek..

MAYAT


Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

Gaduh!!!

Hari nie Sya gaduh dengan______...ingat dya hebat sangat ka..buli orang..pastu dah la baling handset dya..padan muka..bagi rosak handset dya baru tau..benci mcm nie...tak anggap dya mcm_____dah...
Tuesday, 13 March 2012 0 comments

Rindu nak tulis!

rindu la kat blog nie.lama x update dgn post kan kat blog nie..mcm mana x update dah malas nak on laptop!!
Tuesday, 24 January 2012 0 comments

Bosannya!

Hai semua..indu la kat blog ni coz lma x tulis kan. Sya rindu blog nie..bosan la fb smpai x tau nak buat pa...sebelum tu nak ucapkan Gong Xi Fai Cai kepada semua rakyat Malaysia terutamanya berbangsa Cina..kita mestilah memupuk semangat 1 Malaysia kan?..oke la nanti Sya tulis lain oke bye..:)
Saturday, 14 January 2012 0 comments

Rindu la Blog

Assalamualaikum..indu la blog nie..lama x tulis..bnyak homework,x larat nak buat..tmbah lagi nota..aduishh..pening kepala nak memikirinya..hahah...sepanjang buka sekolah nie bnyak citer..nnyi sya tulis lain oke bye..
Saturday, 10 December 2011 0 comments

Telur Berdiri Semasa Gerhana Bulan..

Hai...hri nie Sya nak kongsi sikit pasal telur berdiri semasa gerhana bulan...sungguh menakjubkan semalam..itulah kuasa Allah SWT yang tiada tandingan..kita patut bersyukur dan menginsafi diri kita...moga2 kejadian ini dpat kita mengambil iktibar atas apa yang berlaku...
0 comments

Gerhana Bulan!

Hai...semalam korang tengok tak gerhana bulan(10 Disember 2011)..best kan?terasa nikmat nya hidup di muka bumi ini ...melihat keajaiban Allah yang Maha Agung...
Friday, 9 December 2011 0 comments

Citer Hari Nie..

Hari yang begitu bosaaannn..tak tau nak buat apa dah..pening kepala nak fikir buat apa...kalu on9 tak dak kawan nak chat...tengok movie dah beberapa kali dah..sungguh bosan hari nie...so tengok blog sat..kut2 ada apa..mmm....korang cuti nie mcm mana ye..kongsilah sikit ye...:)
Wednesday, 7 December 2011 0 comments

Mood Untuk Hari Ini....

Hai ....Sya tulis pada entri pasal  mood Sya pada hari ini...oke nie mood Sya hari ini:



boring....:3


happy..:D   




comel x...hehe..ini mood Sya tau bukan kucing..hehe(sja ambik mood kucing)
 
;